Chef Doru Şerban, de la emisiunea Kanal D "Draga mea prietenă", ne propune dulciuri energizante din fructe confiate.
Desert din fructe confiate... Grad de dificultate: foarte ușor Porții: 4 Preparare: 20 minute Așteptare: 2-3 ore Ingrediente 200 g curmale fără sâmburi 100 g caise confiate o mână prune uscate moi, fără sâmburi 50 g stafide o mână migdale zdrobite o mână nuci zdrobite 3 linguri zahăr din trestie 2 linguri miere 3-4 cuișoare un praf nucșoară o linguriță scorțișoară 50 g cocos ras
Mod de preparare: 1. Mai întâi se prepară un sirop gros care se face din zahărul de trestie, miere, cuișoarele, nucșoara și scorțișoara, împreună cu 50 ml apă. 1. Fructele confiate se toacă mărunt într-un robot de bucătărie, se amestecă cu migdalele și cu nucile zdrobite și cu siropul preparat la primul punct, din care se scot cuișoarele. Compoziția obținută se frământă puțin și se formează biluțe, asemena unor bomboane, care se dau prin cocosul ras. Se lasă la rece 2-3 ore.
Vezi mai mult

Reţeta zilei 

Chef Doru Şerban, de la emisiunea Kanal D "Draga mea prietenă", ne propune dulciuri energizante din fructe confiate. 

Desert din fructe confiate
Grad de dificultate: foarte ușor
Porții: 4
Preparare: 20 minute
Așteptare: 2-3 ore
Ingrediente
200 g curmale fără sâmburi
100 g caise confiate
o mână prune uscate moi, fără sâmburi
50 g stafide
o mână migdale zdrobite
o mână nuci zdrobite
3 linguri zahăr din trestie
2 linguri miere
3-4 cuișoare
un praf nucșoară 
o linguriță scorțișoară
50 g cocos ras

Mod de preparare:
1. Mai întâi se prepară un sirop gros care se face din zahărul de trestie, miere, cuișoarele, nucșoara și scorțișoara, împreună cu 50 ml apă.
1. Fructele confiate se toacă mărunt într-un robot de bucătărie, se amestecă cu migdalele și cu nucile zdrobite și cu siropul preparat la primul punct, din care se scot cuișoarele. Compoziția obținută se frământă puțin și se formează biluțe, asemena unor bomboane, care se dau prin cocosul ras. Se lasă la rece 2-3 ore.